Основно ВЕТРОВЕ, LALE & Vataff project on SunMoon stage

Sunmoon news :Празник на Огъня и Нов природен цикъл в месеца на Чудесата!


 Предстои най-магичното и мистично време от годината. Времето на Тъмнината и Нейната Сила. Времето на Ритуалите и колективната връзка със Святия Дух, Времето на Новороденото Слънце.
Тук и сега в СлънцеЛуна - обща вибрация, обща идея, заедно в  забавлението, празника и шепота на утринните звезди.  В бъдника за бела бога, посрещаме Новата година от Природния цикъл.. По Календара на Древните жители по тези земи - ЕднажДен, Ново Начало  и Раждане на Ново Слънце/ С две думи  -  Зимно Слънцестоене / 20, 21, 22 декември.


Ветровете основно ще засвирят в Слънцелуна на 12.12 вечерта, когато сме се събрали за началото на празничния цикъл.

"Основно ветрове" е проект на музикантите Петър Йорданов - Бъни, Стенли - Stan_wav и Константин Кучев. Тримата свирят и на необичайни музикални инструменти, събрани отблизо и далеч, като хенгдръм, африканска калимба, австралийско диджериду и индийски ситар. 
Музиката им е търсене в полето на чистия звук без жанрови и стилистични ограничения. В нея се смесват елементи на различни музикални фолклори и съвременни похвати като looper и звукови процесори.
В основата ѝ е дълбокият и трансцедиращ звук на хенгдръма, който повежда слушателите на пътешествие отвъд познатото, в различните пространства на тялото, ума и духа. 


В неделя, на 16ти декември Косьо и Зора отново ще радват деца и родители с вдъхновяващи песни и нови проблясъци от сцената на Светилата.

На 20ти декември, четвъртък, в Къщата на Хлебаря, Алабин 22 и на сцена СлънцеЛуна, ще случим ритуал по заквасване на Новия Квасец. Каним приятели да попеем за здраве и берекет.


Припев:
На 21ви декември, петъчната вечер е посветена на Празника на ОГЪНЯ. Когато всички народи и култури празнуват Слънцестоенето и космическия ритъм сменя цикъла.
Нека сме Ватафи, Колобри, Шамани, Вещери, Весталки, Самодиви, Силфиди....кой каквото усеща в себе си да пърха, нека му даде топлина в празника на Светлината в най-дългата НОЩ на годината....На зимно пътешествие в пълнолудието...
Бъдете в бъдника на тук и сега - единствената реалност. И елате когато усетите Повика.
Вдъхновението.
Импулса.
Вибрацията.
На СлънцеЛуна.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Концерт на НЕБО

Зора & Косьо в Приказка за ХЛЯБА